DEJA Treeworks

06 42 12 5003 dejatreeworks@gmail.com

Menu

Het rooien van bomen

-

Het rooien van bomen

Waar in een tuin een boom niet kan vallen, wordt hij veilig “afgebroken”. Ook het rooien van bomen wordt in de meeste gevallen klimmend gedaan. In een enkel geval is het sneller en goedkoper om dit met een telekraan te doen. We kiezen altijd voor de meest veilige methode. Dit hangt af van de soort boom, het formaat, de conditie, lokatie en omgeving. Wij komen daarom altijd van te voren langs om naar Uw specifieke situatie te kijken zodat wij de beste methode kunnen bepalen. Aan de hand hiervan stellen we een vrijblijvende offerte voor u op.

Naast het rooien is het ook mogelijk de gehele wortel te verwijderen met een stobbefrees. Daarna kunnen we een nieuwe boom planten of er kan bijvoorbeeld bestraat worden.

Rooien-Main_011_625-465px
Rooien-sub1_BILD0173_625-465px

Meestal wordt er voor rooien gekozen omdat een boom te groot is geworden. In Nederland verschilt het per gemeente of je hier een kapvergunning voor nodig hebt. Deze kapvergunning dient u zelf aan te vragen bij uw gemeente. De gemeente bepaalt dan aan de hand van leeftijd, conditie en eventuele aantasting van de boom, of de vergunning verleent wordt. Deja Treeworks kan u helpen door een rapport op te stellen over de conditie van de boom, en of er sprake is van verval of gevaarzetting.

Informeer goed bij uw gemeente als u een kapvergunning gaat aanvragen, het is lang niet altijd nodig.

Boomvrzorging in Eindhoven

DEJA Treeworks is ZZP-er boomverzorging, European Treeworker gecertificeert, visueel boomcontroleur, VCA