DEJA Treeworks

06 42 12 5003 dejatreeworks@gmail.com

Menu

Kroon-verankeringen (storm-anker)

-

Soms wordt er bij de groei van een boom een slechte verbinding gemaakt tussen een tak en stam of twee stam delen. Deze genetische afwijking wordt vaak een “plakoksel” genoemd en is vanwege de onverenigbare bastgroei een gevaar voor zichzelf maar ook voor de omgeving. De kleef-verbinding of “plakoksel” kan dermate bepaald worden door een ervaren boomverzorger of hij ook echt gevaar oplevert. In een vroege groeifase van de boom kunnen we bepalen of we die takken er uit zagen, maar als deze te dik zijn moeten we andere methodes toepassen. Een plaatselijke uitdunning van een kroon kan helpen. Maar gevaar uitsluiten doen we door middel van het aanbrengen van een kroon-verankering.

Deze zwarte polyamide/polyester kabel zijn er in verschillende maten (breuksterkte) en zijn na het installeren nauwelijks te zien.

Storm-verankeringen-Main_P1000809_625-465px
P1000815

De kabels voorkomen dat takken of zelfs complete kroon gedeeltes bij een flinke wind uitscheuren. In tegenstelling tot de starre metalen kabels die men vroeger gebruikten wordt de boom niet beschadigd en voorkomt de losse inbreng dat het hout zwak wordt.

Na het inbrengen van een kroon-verankering neemt DEJA Treeworks de nazorg voor zijn rekening. Dit betekend een jaarlijkse visuele controle of de situatie nog veilig is en/of er maatregelen getroffen moeten worden betreft de veiligheid. Ondanks het plaatsen van een verankering groeit een boom namelijk gewoon door en kan het gewicht of gevaar weer om de hoek komen kijken.

Boomvrzorging in Eindhoven

DEJA Treeworks is ZZP-er boomverzorging, European Treeworker gecertificeert, visueel boomcontroleur, VCA